Neem Contact Op

31 New Street, NY, VS

Email ons

info@hooglandsgroen.nl

Gratis oproep

(+1) 7854-333-222

Wie een huis koopt, doet er goed aan zowel een opstal- als inboedelverzekering af te sluiten. Om een opstalverzekering kun je vaak niet heen, maar om een inboedelverzekering wel. Toch is het ook handig om je inboedel te verzekeren. Heb je momenteel nog geen inboedelverzekering? Wij helpen je om dit direct te regelen. In deze tekst lees je namelijk hoe je online een woonverzekering afsluit.
 

Bepaal hoe jij je wilt verzekeren

Voordat je een online een woonverzekering af kunt sluiten, bepaal je eerst hoe jij je wilt verzekeren. Heb je onlangs een huis gekocht, maar heeft de sleuteloverdracht nog niet plaatsgevonden? Dan is het aannemelijk dat je nog geen enkele woonverzekering hebt afgesloten. Sluit in dat geval zowel een opstal- als inboedelverzekering af. Doe dit bij voorkeur in één keer. Dit scheelt je niet alleen tijd en moeite, maar je bespaart er ook geld door. Wie meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, profiteert namelijk van pakketkorting.

Woon je al een tijdje in je koopwoning? Dan heb je al een opstalverzekering. Als jij je inboedel niet verzekerd hebt, raden wij je aan dit alsnog te doen. Het kan je namelijk behoorlijk veel geld kosten als de meubels en elektrische apparaten in huis beschadigen door brand of een lekkage. Een verzekeraar keert hier namelijk geen geld voor uit als je alleen een opstalverzekering hebt. Net als voor een opstalverzekering geldt ook voor en inboedelverzekering dat je uit verschillende dekkingen kunt kiezen. Naast de basisdekking kun jij je inboedel bijvoorbeeld ook allrisk verzekeren.
 

Overweeg je aanvullend te verzekeren

Met woonverzekeringen is je huis in principe goed verzekerd, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. Verzekeraars bieden namelijk ook verzekeringen aan die je afsluit als aanvulling op een woonverzekering. Heb je thuis veel dure sieraden liggen? Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om een aanvullende kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook de moeite waard. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt.
 

Bereken je premie

Om een woonverzekering af te sluiten, moet je eerst de nodige keuzes maken. Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie. Wij kunnen ons voorstellen dat je wilt weten waar je aan toe bent voordat je een woonverzekering afsluit. Gelukkig hebben verzekeraars hier wat op bedacht, want je kunt op hun website vaak de premie berekenen. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, maakt de site een berekening. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel je per maand kwijt bent aan een woonverzekering.
 

Vraag de verzekering aan

Sla je niet steil achterover van de premie? Dan wil je misschien direct een woonverzekering afsluiten. Je kunt het proces dan simpelweg voortzetten. Allereerst geef je aan waar jij je precies voor wilt verzekeren. Zodra je een keuze gemaakt hebt, dien je een aantal persoonsgegevens in te vullen. Een verzekeraar heeft deze gegevens nodig om je aanvraag af te ronden. Als je alle stappen doorlopen hebt, hoef je de aanvraag alleen nog maar te versturen.