Tuinonderhoud

Samen tuinieren

 

Tuincoach Anneke Beemer van Hooglands Groen tuinen biedt de mogelijkheid om samen te tuinieren. Tijdens het samen tuinieren leert u alles over het onderhoud van uw eigen tuin. Samen de tuin onderhouden is niet alleen leuk maar ook leerzaam…..en een prettige bijkomstigheid is dat het scheelt in de kosten.

 

Voor wie?

  • u werkt graag in de tuin maar u heeft behoefte aan vakkundige ondersteuning
  • u deed de tuin altijd zelf maar dit lukt (tijdelijk) niet meer door ziekte of hoge leeftijd
  • de tuin is u werkelijk te veel geworden en u wil deze samen met mij eens even flink aanpakken.

 

Klein tuinonderhoud

Hierbij beperk ik mij doorgaans tot bijv. borderonderhoud, verzorgen nieuwe beplanting, onkruid wieden, hagen knippen, bemesting en lichte snoeiwerkzaamheden. Voor afvoer van het tuinafval maak ik gebruik van de aanwezige groencontainers. Tuingereedschap neem ik zelf mee. Voor regulier tuinonderhoud (1 x per maand) gelden aantrekkelijke prijzen.

 

Groot tuinonderhoud

Voor groot tuinonderhoud zoals het snoeien van hoge bomen, werk ik altijd samen met een hovenier. In overleg kan de hovenier een aanhangwagen meenemen en zorgen voor afvoer van het tuinafval.

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, wellicht heb ik ook een passende oplossing voor het onderhoud van uw tuin! Uw tuin ziet er zo altijd netjes en verzorgd uit.

 

Hooglands Groen werkt o.a. in Hoogland, Hooglanderveen, Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten, Leusden, Zeist, Blaricum, Laren en Eemnes.

 

Samen tuinieren

WAT KLANTEN ZEGGEN 

‘Een aantal jaren geleden hadden wij onze tuin opnieuw laten aanleggen en beplanten. Helaas kwam de beplanting niet goed op en in de loop van een aantal jaren werd de tuin kaler en kaler.
Wat we ook opnieuw in de tuin plantten, het kwam niet op, of het ging dood.
 
Via internet kwamen wij op de website van Anneke terecht. Een expert in beplanting en daarnaast bood zij de mogelijkheid om het tuinieren in de vingers te kunnen krijgen. Het leek ons de ultieme combinatie.
 
Anneke kwam langs voor een adviesgesprek en vertelde met veel passie en kennis over planten en andere begroeiing. Zij begreep heel goed wat we wilden en wat we mooi vinden en kwam met een prachtig voorstel.
 
Met de nodige scepsis gingen we het avontuur aan. In het voorjaar werden een heel aantal plantjes in de tuin gezet en de grond werd met de juiste voeding bemest. We konden de plantjes de grond wel uitkijken.
Het kwam langzamerhand op, het werd groener en voorzichtig kwamen er wat kleurtjes in de tuin.
Maar teruggekomen van onze zomervakantie wachtte ons een verrassing. Wat een kleurenpracht, wat een bloemenzee. Het was gelukt!
Het mooie aan het beplantingsplan van Anneke zijn de aaneensluitende bloeiperiodes, de op elkaar afgestemde kleuren en de bijtjes en vlinders die ons tuin nu aandoen.
 

Anneke is inmiddels een aantal keren langsgekomen om ons het tuinieren aan te leren. Onze vingers worden langzaamaan groener. We hebben er weer vertrouwen in en hebben nu alweer zin in de zomer.’

  

Saskia en Gert-Jan