Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Hooglands Groen tuinen terecht, gevestigd in het mooie Hoogland….vandaar de naam. Hooglands Groen tuinen kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

 

Tuinontwerp

 

 • Hooglands Groen ontwerpt eigentijdse en unieke tuinen voor zowel de particuliere als de bedrijfstuin.
 • Een tuinontwerp wordt op maat geleverd, geheel afhankelijk van uw wensen.
 • Hooglands groen biedt een totaalpakket, van tuinontwerp, beplantingsplan tot tuinadvies, aanleg en onderhoud.

 

 

Van ontwerp naar tuin

 

Voordat ik kan starten met het tuinontwerp wil ik aan de hand van een vragenlijst wat stappen doornemen in een vrijblijvend gesprek en uiteraard de tuin bekijken. Tijdens dit eerste bezoek neem ik ook graag een aantal foto’s van de huidige tuinsituatie. Na dit gesprek breng ik binnen korte tijd een offerte uit met daarin een duidelijk overzicht van de kosten van de ontwerpwerkzaamheden.

 

 

Het ontwerpproces

 

Wanneer de offerte akkoord is bevonden vraag ik een aanbetaling van 50% van de ontwerpwerkzaamheden. Daarna ga ik aan de slag met het tuinontwerp. Voordien kan het noodzakelijk zijn om de tuin eerst in te laten meten. Soms is er al een goede plattegrond voorhanden maar meestal is dit niet het geval. Juiste maten zijn belangrijk, met name om te voorkomen dat er fouten gemaakt gaan worden bij de uitvoering. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, een grote tuin laat ik inmeten door de hovenier. Hiervoor kan de hovenier extra kosten berekenen. Nadat ik alle gegevens heb ontvangen begin ik met het maken van het schetsontwerp. Op een schetsontwerp wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De belangrijkste tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders en bomen worden al wel aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan. Wanneer het schetsontwerp klaar is, meestal staan hier 3 weken voor, maak ik een nieuwe afspraak om dit te bespreken. Daarna ga ik over tot een meer gedetailleerde invulling, dit resulteert uiteindelijk in een definitief tuinontwerp. Lees hieronder het stappenplan tuinontwerp.

 

 

Beplanting 

 

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting.  Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen.

Lees meer bij Beplanting.

 

 

Kosten

 

De prijzen voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 275,- excl. 21% BTW.

 

 

Aanleg van de tuin

 

Voor de technische realisatie van het tuinontwerp werk ik samen met hoveniers uit Hoogland en Amersfoort. Een offerte is vrijblijvend bij hen op te vragen. Voor en tijdens de aanleg heb ik regelmatig contact met de uitvoerend hovenier om zorg te dragen voor een goed verloop.

 

 

Hooglands Groen werkt o.a. in Hoogland, Hooglanderveen, Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten, Almere, Zeist, Blaricum, Laren en Eemnes.

 

Stappenplan tuinontwerp Fase 1

 

 1. introductiegesprek bij u thuis (kosteloos)
 2. prijsindicatie voor het ontwerpwerk, gesplitst in een prijsindicatie voor het schetsontwerp (Fase 1) en voor het definitieve tuinontwerp (Fase 2)
 3. gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk, bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50 % van de offerteprijs
 4. indien nodig inmeten tuin (nb. dit is niet bij de prijs van de offerte inbegrepen)
 5. 1 x schetsontwerp
 6. 1 x bespreken schetsontwerp
 7. indien nodig aanpassen van het schetsontwerp
Stappenplan tuinontwerp Fase 2

 

 1. definitieve uitwerking van het ontwerp in een ontwerptekening op schaal, in zwart/wit, met de hand getekend.  
 2. presentatie en bespreking definitief tuinontwerp
 3. bespreking plan van uitvoering met de hovenier, de hovenier komt met een eigen offerte t.a.v. de uitvoering
 4. aanlegbegeleiding hovenier om zorg te dragen voor een goede technische uitvoering van het tuinontwerp.