Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Hooglands Groen tuinen terecht, gevestigd in het mooie Hoogland….vandaar de naam. Hooglands Groen tuinen kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

 

Tuinontwerp

 

 • Hooglands Groen tuinen ontwerpt eigentijdse en unieke tuinen, van kleine voortuin tot grote achtertuin. Ik ontwerp ook onderhoudsvriendelijke, groene bedrijfstuinen.
 • Een tuinontwerp wordt op maat geleverd, geheel afhankelijk van uw wensen.
 • Hooglands Groen tuinen biedt een totaalpakket: tuinontwerp, ontwerp en aanleg van beplantingen, tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud.

 

 

Van ontwerp naar tuin

 

Voordat ik kan starten met het tuinontwerp wil ik aan de hand van een vragenlijst wat stappen doornemen in een vrijblijvend gesprek en uiteraard de tuin bekijken. Tijdens dit eerste bezoek neem ik ook graag een aantal foto’s van de huidige tuinsituatie. Na dit gesprek breng ik binnen korte tijd een offerte uit met daarin een duidelijk overzicht van de kosten van de ontwerpwerkzaamheden.

 

 

Het ontwerpproces

 

Wanneer de offerte akkoord is bevonden vraag ik een aanbetaling van 50% van de ontwerpwerkzaamheden. Voordat ik begin met ontwerpen moeten de maten van de tuin bekend zijn. Soms is er al een goede plattegrond voorhanden maar meestal is dit niet het geval. Een kadastertekening is in dit geval ook fijn. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, een grote tuin laat ik inmeten door de hovenier. Hiervoor kan de hovenier extra kosten berekenen.
Ik start met een schetsontwerp.
Op een schetsontwerp wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De belangrijkste tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders, bomen, etc. worden al wel aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan. Wanneer het schetsontwerp klaar is, na ca. 3 weken, maak ik een nieuwe afspraak om dit te bespreken. Ik verwerk evt. gewenste aanpassingen wat uiteindelijk resulteert in een definitief tuinontwerp. Lees hieronder het stappenplan tuinontwerp.

 

 

Beplantingsplan 

 

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting. Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen.

Lees meer bij Beplanting.

 

 

Kosten

 

De prijzen voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 295,- , excl. 21% BTW.

 

 

Aanlegbegeleiding

 

Voor de technische realisatie van het tuinontwerp kunt u zelf een hovenier zoeken of u kunt een van de hoveniers selecteren waarmee ik samenwerk. Dit zijn zeer ervaren hoveniers uit Amersfoort en Hoogland. Een offerte is altijd vrijblijvend bij hen op te vragen. Voor en tijdens de aanleg heb ik regelmatig contact met de uitvoerend hovenier om zorg te dragen voor een goed verloop. 

 

 

Hooglands Groen werkt o.a. in Hoogland, Hooglanderveen, Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten, Almere, Zeist, Blaricum, Laren en Eemnes.

 

Stappenplan tuinontwerp Fase 1

 

 1. introductiegesprek bij u thuis (kosteloos)
 2. gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk, bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50 % van de offerteprijs
 3. indien nodig inmeten tuin (nb. dit is niet bij de prijs van de offerte inbegrepen)
 4. 1 x schetsontwerp
 5. 1 x bespreken schetsontwerp
 6. indien nodig aanpassen van het schetsontwerp
Stappenplan tuinontwerp Fase 2

 

 1. definitieve uitwerking van het ontwerp in een ontwerptekening op schaal, in zwart/wit, met de hand getekend. 
 2. presentatie definitief tuinontwerp en bespreking plan van uitvoering met de hovenier. De hovenier komt daarna met een eigen offerte t.a.v. de uitvoering.