Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Hooglands Groen tuinen terecht, gevestigd in het mooie Hoogland….vandaar de naam. Hooglands Groen tuinen kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

 

 

Tuinontwerp

 

 • Hooglands Groen tuinen ontwerpt eigentijdse en unieke tuinen: van aansprekende voortuinen,  sfeervolle achtertuinen tot representatieve kantoortuinen.
 • Veel aandacht voor beplanting.
 • Onderhoudsvriendelijk? Kan dat, onderhoudsvriendelijk én groen? Jazeker!!
 • Aandacht voor klimaatvriendelijke maatregelen
 • Meer natuur in je tuin
 • Hooglands Groen tuinen biedt een totaalpakket: tuinontwerp, ontwerp en aanleg van beplantingen, tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud. 

 

 

Van ontwerp naar tuin

 

De eerste stap naar een nieuwe tuin is een goed tuinontwerp. Voordat ik kan starten met het tuinontwerp voor de nieuwe tuin wil ik in een vrijblijvend introductiegesprek de wensen bespreken die er liggen. Dit gaat aan de hand van een van tevoren toegestuurde vragenlijst. Tijdens dit eerste bezoek neem ik ook een aantal foto’s van de huidige tuinsituatie. Na dit gesprek breng ik offerte uit met daarin een duidelijk overzicht van de kosten van de ontwerpwerkzaamheden. Wanneer de offerte akkoord wordt bevonden vraag ik een aanbetaling van 50%, daarna start ik met de ontwerpwerkzaamheden.

 

 

Het ontwerpproces

 

Voordat ik begin met ontwerpen moeten de maten van de tuin bekend zijn. Soms is er al een goede plattegrond voorhanden maar meestal is dit niet het geval. Een kadastertekening is in dit geval ook fijn. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, een grote tuin laat ik inmeten door de hovenier. Hiervoor kan de hovenier extra kosten berekenen.
Ik start met een schetsontwerp. Op een schetsontwerp wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De belangrijkste tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders, bomen, etc. worden wel aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan. Wanneer het schetsontwerp klaar is, na ca. 3 a 4 weken, maak ik een nieuwe afspraak om dit te bespreken. Evt. gewenste aanpassingen worden opgenomen wat uiteindelijk resulteert in een definitief tuinontwerp. Lees hieronder het stappenplan tuinontwerp.

 

 

Tuinontwerp Hoogland

 

 

 

Beplantingsplan

 

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting. Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen.

Lees meer bij Beplanting.

 

 

 

Kosten

 

De prijzen voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 310,- , excl. 21% BTW.

 

 

 

Technische uitvoering

 

Voor de technische realisatie van het tuinontwerp kunt u zelf een hovenier zoeken of u kunt een van de hoveniers vragen waarmee ik samenwerk. Een offerte is altijd vrijblijvend bij hen op te vragen. Indien gewenst kan ik ook zorgen voor de aanlegbegeleiding tijdens de uitvoering van het project. 

NB.: de hoveniers waar ik mee werk zijn momenteel erg druk en zitten vol tot aan de zomervakantie. 

 

 

Stappenplan tuinontwerp Fase 1

 

 • introductiegesprek bij u thuis (kosteloos)
 • gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk, bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50 % van de offerteprijs
 • indien nodig inmeten tuin (nb. dit is niet bij de prijs van de offerte inbegrepen)
 • 1 x schetsontwerp
 • 1 x bespreken schetsontwerp
 • indien nodig aanpassen van het schetsontwerp

Stappenplan tuinontwerp Fase 2

 

 • definitieve uitwerking van het ontwerp in een ontwerptekening op schaal, in zwart/wit, met de hand getekend. 
 • presentatie definitief tuinontwerp en bespreking plan van uitvoering met de hovenier. De hovenier komt daarna met een eigen offerte t.a.v. de uitvoering.
 • bespreking plan van aanpak met hovenier

 


Hooglands Groen werkt o.a. in Hoogland, Hooglanderveen, Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Hilversum, Bunschoten, Zeist, Blaricum, Laren en Eemnes.