Neem Contact Op

31 New Street, NY, VS

Email ons

info@hooglandsgroen.nl

Gratis oproep

(+1) 7854-333-222

Alles in de wereld wordt steeds duurder, dus door veel mensen wordt er gezocht naar punten waar zij op kunnen besparen. Een van deze dingen kan op het gebied van energie en stroom zijn. Dit is iets wat de afgelopen tijd vele malen duurder is geworden, dus zal het voor iedereen schelen om hier iets in te kunnen zakken. Een manier om hierin te voorzien is door het aanschaffen van zonnepanelen, als je die al niet hebt. Hier lees je meer over de verschillende soorten zonnepanelen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.  

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en ieder hiervan is gemaakt van ander materiaal. Zo zijn er monokristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een groot rendement. Ze produceren meer energie dan bijvoorbeeld polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijn zonnepanelen zijn echter best duur, dus voor mensen met een klein dak is dit een goede oplossing. De eerder genoemde polykristallijn zonnepanelen zijn daarentegen een stuk goedkoper en werken ook efficiënter. Ook zijn er glas-glas zonnepanelen. Deze laatste variant is nieuw en heeft een langere levensduur dan andere zonnepanelen. Doordat deze variant nieuw is, ligt de prijs voor de panelen ook erg hoog. Deze kosten kunnen echter worden gecompenseerd door een hogere opbrengst door de jaren heen. 

 

Aanbieders

Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen op de markt en een van deze aanbieders is veranderstroom. Deze aanbieder rekent geen onnodige kosten en geeft de langste garantie op hun zonnepanelen. Via de website kun je gemakkelijk en gratis een offerte aanvragen. Een gemeente in Nederland die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan is Oss. Zonnepanelen oss worden er aangemoedigd, omdat er wordt gestreefd naar duurzaam leven, wonen en werken. 

 

Voor- en nadelen

Niet alles kent alleen maar voordelen. Zo hebben de verschillende varianten zonnepanelen, die hierboven genoemd zijn, ook ieder hun voor- en nadelen. Monokristallijn zonnepanelen zijn bijvoorbeeld geschikt voor een klein dakoppervlak en hebben een hoog rendement. Een nadeel is echter dat de prijs voor deze zonnepanelen erg hoog is en dat deze panelen minder geschikt zijn voor daken waar weinig zonlicht op valt. Polykristallijn zonnepanelen zijn wel weer geschikt voor daken waar zowel direct als indirect zonlicht op schijnt. Een nadeel is echter dat zij meer dakoppervlak nodig hebben voor het behalen van een goed rendement.  Glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur en hoge efficiënte. Zoals al eerder naar voren is gekomen hebben deze panelen en hoge prijs. Toch zal je na een tijd ervaren wat het verschil is na het gebruiken van zonnepanelen. Dit is al een heel groot voordeel van zichzelf.